Pacifistisch Socialistische Partij

http://reddit.com/r/RMTK

Internet & Privacy

Privacy

De privacy van het individu ligt onder vuur. Overal in de wereld ziet de PSP zorgelijke ontwikkelingen in het gebied van massa surveillance. Ook de Nederlandse overheid maakt zich hier schuldig aan, hier moet zo snel mogelijk de rem op. Het massaal en ongericht verzamelen van priv├ę-informatie moet zo snel mogelijk stoppen. Deze data moet op een zelfde manier behandeld worden als bijvoorbeeld een huis, waarvoor een huiszoekingsbevel nodig is.

Encryptie

Encryptie wordt alsmaar belangrijker in de onze samenleving. Om te garanderen dat vertrouwelijke data veilig kan worden verzonden moet de overheid het ontwikkelen van encryptiemethoden verder bevorderen door middel van bijvoorbeeld subsidies en competities.

Open source

Open source software heeft veel praktische voordelen en heeft de potentie veiliger en transparanter te zijn dan andere softwarevormen. Het is belangrijk dat de overheid de ontwikkeling hiervan bevorderd en waar mogelijk toepast in haar eigen omgeving.

Internettoegang

Snel internet is een handig hulpmiddel dat de weg open zet naar onnoemelijk veel kennis en informatie, daarnaast is het een sterke impuls voor innovatie en vooruitgang. Het is dan ook belangrijk dat we nieuwe technologie├źn omarmen en er voor zorgen dat alle Nederlanders hiervan kunnen profiteren. Het is belangrijk dat de overheid een faciliterende rol speelt in de ontwikkeling en aanleg van sneller internet.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Pacifistisch Socialistische Partij

Thema door Anders Norén