Pacifistisch Socialistische Partij

http://reddit.com/r/RMTK

Defensie

Krijgsmacht

De PSP wil de Landmacht, Luchtmacht en Marine vervangen door de Nederlandse Vredesdienst. Deze dienst wordt wereldwijd inzetbaar voor wederopbouw, medische hulpverlening, onderwijs en economische ontwikkeling. Deze dienst zal in minder bedeelde gebieden helpen met het opbouwen van infrastructuur, landbouw, en huisvesting. Daarnaast wordt er geholpen met het scholen van nieuwe arbeiders zodat de ontwikkelingshulp door hen overgenomen kan worden. Naast deze ontwikkelingshulp zal de dienst ook kunnen helpen bij het voorkomen van humanitaire rampen. Zo kan de dienst ingezet worden om opvanglocaties in te richten voor vluchtelingen, medische hulpverlening te bieden bij conflicten of epidemie├źn, of reddingswerk en wederopbouw bij natuurrampen.

 

Dienstplicht

De PSP wil dat de dienstplicht zo snel mogelijk volledig afgeschaft wordt. De opschorting in zijn huidige vorm is geen acceptabele situatie voor een wet die de vrijheden van de mens zo drastisch aantast.

Internationale samenwerking

De PSP gaat internationaal pleiten voor pacifisme en nucleaire non-proliferatie. Zowel in de EU als in de VN zal zij zich hard maken om deze doelen te halen en de wereld een veiligere plek te maken.

Vorige Bericht

© 2019 Pacifistisch Socialistische Partij

Thema door Anders Norén