Pacifistisch Socialistische Partij

http://reddit.com/r/RMTK

Buitenlandbeleid

Samenwerking

In de gepolariseerde wereld van tegenwoordig is het belangrijk om te blijven samenwerken met andere landen. In plaats van ons terug te trekken moeten wij ons verenigen om verschillende problemen zoals de vluchtelingenproblematiek, de opwarming van het klimaat en het terrorisme te tackelen. De PSP is voor een actieve rol van Nederland in het internationale debat om tot overeenkomst te komen met de rest van de wereld voor mogelijke oplossingen op de lange termijn.

EU

Aangezien het belangrijk is om samen tot oplossingen te komen is de PSP een voorstander van de EU. Hoewel dit instituut wellicht democratischer ingericht kan worden en het verre van perfect is, gelooft de PSP niet dat het in ons voordeel zou zijn ons er volledig van terug te trekken. Een verenigd Europa zorgt namelijk voor minder conflicten en eerlijke handelsrelaties.

Kernwapens

De PSP gelooft dat kernwapens niet het antwoord zijn op conflicten en is daarom voor een algemeen verbod op kernwapens, ook voor de vijf kernmachten (de VS, Rusland, China, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk). Niemand zou de macht over zulke wapens moeten hebben, hiervoor zijn de consequenties van gebruik ervan te groot.

Ontwikkelingssamenwerking

Er is nog steeds te veel armoede en ongelijkheid in de wereld. De PSP is daarom voor een intensivering van ontwikkelingshulp, zodat er meer mensen een hogere kwaliteit van leven hebben. Ook moet Nederland zich blijven inzetten voor de mensenrechten, van bijvoorbeeld vrouwen en homoseksuele personen die helaas nog op veel plekken onderdrukt worden. Nederland heeft hier altijd het voortouw in genomen, en moet dit blijven doen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Pacifistisch Socialistische Partij

Thema door Anders Norén